Nya skinn har återvänt till gården efter beredning i Tranås. Den här gången med några lite ovanlig färgsättning. Väldigt ljusa intill skinnet och mörka i toppen. Så kan det bli om man klipper lammen i november och slaktar dem under vintern. Somliga individer har lägre halt av det som gör håret mörkt på vintern. Då kan det bli så här. Jag bad berederiet att klippa i en längd så de blev tvåfärgade. Det finns även den vanligare modellen med helgrå skinn.

Läs hela inlägget »

Vernissage lördag den 28 oktober mellan kl 10.00-18.00 på GalleriT, Österlånggatan 3 i Stockholm.
Då visar Regina Schoffa Andersson och jag brukskonst tillverkat av ull och skinn från våra egna fårbesättningar. Vi älskar dessa material sprungna ur naturen som kan användas på så många sätt. Uställningen varar mellan lörd 28 okt till torsdag 2 nov. kl 10.00-18.00 alla dagar utom torsdag då vi stänger kl 15 för att packa ner och lämna plats till nästa utställare.

Läs hela inlägget »

REKO

Vill du handla relationsmat och befinner dig i sydnärke? Nu finns REKO-ring Sydnärke på facebook. Gå dit och se hur det fungerar och vilket utlämningstillfälle som är aktuellt och vad som finns att köpa. Vi finns med bland producenterna med vårt lammkött såväl som producenter av nötkött, fiskodlare, bagare, grönsaksodlare, äggproducenter, mjölnare mm. Vi ses!

Läs hela inlägget »

Om du skulle känna ett behov av något i min butik, lammkött till grillen, ett lammskinn att sitta på, eller garn till en avslappnande stickningsstund så finns jag här i eftermiddag. kl. 13.00-17.00

Läs hela inlägget »

Är jag ute och fixar med staket och beten i närheten av gården idag under delar av öppettiden. Bara ring så kommer jag, jag är i närheten. Fåren måste ha sitt och ibland kan det inte vänta.

Läs hela inlägget »